EU-projekt : Världens Musik i Halland

 

Detta var en utställning på Slottsmöllan i Halmstad, med tillhörande samverkans- och arbetslöshetsprojekt. Tidsperiod 1999-2000.

 

En unik utställning av musikaliska korsvägar från Bombay till Buenos Aires. Världens musik - i Halland förenade det traditionella utställningsmediet med film, ljud, dofter, levande musik och dans till en helhetsupplevelse. Den skapade en levande scen för möten mellan olika människor och olika musikformer. Utställningen speglade världens musik, vår egen musik och den musik som uppstår när människor med olika bakgrund och kultur möts.

Genom scenbyggen och olika miljöer i utställningen skapades plats för allt från musikmöten, konserter, föreläsningar och seminarier tilll studiecirklar, debatter och diskussioner. Medverkade gjorde såväl lokala grupper och artister med olika ursprung, somnationella och internationella grupper. Där fanns även en biblioteksfilial där besökaren via Internet kunde hämta hem upplysningar och kunskaper.

På plats fanns också ett flertal ciceroner som guidade besökaren genom utställningen.

 

NBV Hallands roll i projektet var att skräddarsy och genomföra utbildningen av dessa guider, inom ramen för arbetslöshetsprojektet (Europeiska Socialfondens Mål 3). Utbildningsansvarig var Margareta Ivarsson.

 

Världens musik - i Halland ville visa den musik och folkmusik som finns i världen, Sverige och Halland. Den ville visa hur vår egen musik påverkar och utvecklas, hur den svenska musiken låter i dag och hur den kan komma att låta i framtiden. Utställningen ville också skapa insikt och förståelse för andra kulturer och vara en "korsväg" i kulturellt och socialt avseende.

 

Samverkanspartners

 

Hallands Bildningsförbund, Musik i Halland, Hallands Länsmuseer, Länsstyrelsen, Landstinget i Halland, Länsbibliotek Halland, Länsarbetsnämnden, Arbetsförmedlingen Expo/utland, Hallandsturist, Kommunförbundets länsavdelning i Halland.

Detta gör jag för dig

Om min bok Reseglasögon

Pågående projekt

Bra sagt - citat

Till föregående sida Skriv ut sida Tipsa en vän

Denna webbplats använder endast funktionella cookies för att visa sidan på bästa sätt för användarna. Ingen statistik samlas in, varken för analys eller i marknadsföringssyfte. Webbplatsens host är Sajtbolaget