Kvinnor mötte framtiden

Artikeln publicerad i Nya Lidköpings Tidning den 18 augusti 1999
Text: Charlotte Backman

 

Lidköping gästades förra onsdagen av den halländska utbildaren och författaren Margareta Ivarsson. Det var Ann-Louise Friberg från NBV Skaraborg och Charlotte Backman från Företagsutveckling i Götene-Lidköping som bjudit in till ett seminarium på temat Vilken framtid vill du ha kvinna? Ett femtiotal kvinnor kom för att lyssna på föreläsningen på De la Gardie Park.

 

- Det är dags för kvinnorna att ta för sig, nu när det mansdominerade industrisamhället övergår i informationssamhället, sa Margareta Ivarsson.

Vi kan inte förvänta oss att de som idag sitter på ledande poster i samhället vet hur vi vill ha det. Vi måste själva driva utvecklingen åt det håll vi vill och för att kunna det krävs naturligtvis att att vi vet vad vi vill och att vi har identifierat vad vi själva tycker är positivt!

Margareta Ivarsson talade utifrån sin bok Vilken framtid vill du ha, Svensson? Boken är utgiven på Förlaget Futurum och spänner över många olika områden: skola, ekonomi, miljö, hälsa, personligt ledarskap med mera.

 

- Vad tycker vi om skolan? Tycker vi att det är bra som det är i dag?

Tycker vi inte det är det dags att göra något åt det. Det händer inte av sig själv, sa Margareta. Framtiden är egentligen den enda tidsperiod vi kan påverka. Det förflutna är passerat och det är för sent att göra stora förändringar i nuet. De beslut vi fattar nu kan bara ge effekt i framtiden. Det är bättre att ha nästan rätt än exakt fel...

Detta gör jag för dig

Om min bok Reseglasögon

Pågående projekt

Bra sagt - citat

Till föregående sida Skriv ut sida Tipsa en vän

Denna webbplats använder endast funktionella cookies för att visa sidan på bästa sätt för användarna. Ingen statistik samlas in, varken för analys eller i marknadsföringssyfte. Webbplatsens host är Sajtbolaget