Växtkraftpenger ska hjälpa IOGT-NTO in i framtiden

Artikeln publicerad i Laholms Tidning den 19 mars 2002
Text: Lars-Hugo Larsson

 

GÖSTORP. Sedan i november i fjol har anställda och styrelseledamöter inom IOGT-NTO:s distriktsstyrelse och avdelningar i Halland diskuterat organisationsfrågor och hur man ska utveckla verksamheten och anpassa den till dagens samhälle.

IOGT-NTO är en gammal folkrörelse som liksom många andra arbetat i samma spår, trots att tider och omständigheter förändrats. För att öka kompetensen bland de aktiva och anställda har IOGT-NTO fått loss så kallade Växtkraftpengar från EU, och det är nu dessa som förbrukats.

 

Hävd och tradition

 

På måndagen hölls nämligen den sista träffen av fyra i Ordenshuset i Göstorp med den södra kretsens som arrangör. Till finalen hade man anlitat Margareta Ivarsson, som normalt är knuten till nykterhetsrörelsens utbildningsverksamhet i Halland, NBV, för att få en utomståendes syn på den verksamhet som bedrivs inom IOGT-NTO.

- Mycket av verksamheten görs enligt hävd och tradition, men det är viktigt att hänga med i tiden och öppna ögonen för nya vägar, säger Margareta Ivarsson.

 

Avstamp

Leif-Arne Gustavsson är verksamhetschef inom IOGT-NTO i Halland och han välkomnar den förnyelse som möjliggjorts genom EU-pengarna.

- Inte minst ser vi ju hur medlemsantalet sakta sjunker, och denna utbildning ska vi nu se som ett avstamp inför något bra. Några konkreta åtgärder kan vi ju inte peka på direkt, men jag tror att avdelningarna ute i länet relativt snart kan skönja tankar som kommit upp under utbildningsträffarna, säger Leif-Arne Gustavsson.

- Det är viktigt att även nykterhetsrörelsen följer med i tiden och omvärlden, och det är aldrig fel att då och då ruska om i organsiationen, påpekar Margareta Ivarsson.

Detta gör jag för dig

Om min bok Reseglasögon

Pågående projekt

Bra sagt - citat

Till föregående sida Skriv ut sida Tipsa en vän

Denna webbplats använder endast funktionella cookies för att visa sidan på bästa sätt för användarna. Ingen statistik samlas in, varken för analys eller i marknadsföringssyfte. Webbplatsens host är Sajtbolaget