Aktuell bok i valtider

Artikeln publicerad i Hallandsposten den 10 september 1998 av Bertil Nilsson

 

En högaktuell bok i dessa valtider är halländska Margareta Ivarssons "Vilken framtid vill du ha, Svensson?"! Ett måste för alla politiker och alla undrande väljare.

bokomslag svensson 5KFörfattaren tar ett helhetsgrepp på framtiden och behandlar flera omfattande områden såsom skola och lärande, hälsa och sjukvård, ekonomi, EU, miljö och informationsteknologi. Diskussionsunderlaget är omfångsrikt och vänder sig direkt till läsaren med närgångna frågor.

Vi lever i en tid av omvälvning och förändring. Vad är det som händer och vad kan vi göra? Detta är författarens utgångspunkt. Boken presenterar en gedigen plattform för alla som har tänkt att leva efter år 2000, ett ifrågasättande av de nuvarande förhållandena, men också en mängd tips och konkreta förbättringsförslag.

Margareta Ivarsson, som bland annat varit projektledare för det EU-stödda ungdomsprojektet Trendbrytarna i Halmstad, är väl insatt och skriver engagerat och träffsäkert. Det märks att hon vet vad hon talar om! Boken är lättläst och det finns även ett system med fetstilt text och fyndiga illustrationer, som tydliggör de viktigaste delarna av innehållet.

fallskärm 4K

Författarens egna dagboksanteckningar från en vanlig (läs halländsk) gymnasieskola på 1990-talet är verkligen skrämmande och manar till eftertanke, liksom avsnittet om den aktuella miljökatastrofen på Hallandsåsen och andra skandaler.

Ett helt avsnitt ägnas åt mat, motion och västerländsk kontra österländsk medicin. Dessutom presenteras ett par spännande exempel på hur framtiden kan komma att utvecklas, beroende på vilka val vi människor väljer att göra.

Författaren menar att det är vi själva som har ansvaret för hur framtiden utvecklar sig. Men vilken framtid vill vi egentligen ha? Ja, det är själva poängen. Alla verkar vilja ha det bra, men ingen verkar veta vad bra innebär!

Det är dags att Svensson tar saken i egna händer.

Detta gör jag för dig

Om min bok Reseglasögon

Pågående projekt

Bra sagt - citat

Till föregående sida Skriv ut sida Tipsa en vän

Denna webbplats använder endast funktionella cookies för att visa sidan på bästa sätt för användarna. Ingen statistik samlas in, varken för analys eller i marknadsföringssyfte. Webbplatsens host är Sajtbolaget