Litteratur

 

 

2016 - Reseglasögon

 

Här kan du köpa den >>

 

Reseglasögon tar oss med till exotiska resmål och äventyr i olika hörn av världen: att tälta bland björnar, en städexpedition till världens högsta berg, hur det går till när man blir adopterad av maorierna i Nya Zeeland, bruttonationallycka i Bhutan, bröllop i Kambodja och Indien samt ett besök i världens största spelhåla.

 

På närmare håll berättas om möten med vår egen ursprungsbefolkning samerna, en generös miljonär, Norges rikaste man och vi får tips om hur man enkelt kan planera sitt eget norgeäventyr: vilt, vackert och billigt!

 

Resor kan innebära allt från att lämna vardagen här hemma till reflektion över oss själva, omvärlden och det liv vi lever.

 

Genom att byta perspektiv - eller reseglasögon – reflekterar författaren över några så vitt skilda områden som prestationskultur, taxinäringen, ryskt ledarskap, miljöfrågor och tågresor. 

 

Eller kort sagt; försöker förstå världen vi lever i och de människor vi delar den med.

 

Boken innehåller även ett avsnitt med tips om ansvarsfullt resande.

 

Reseglasögon av Margareta Ivarsson

Margareta Ivarssons bok Reseglasögon, baksida

 

 

  

1998 - Vilken framtid vill du ha, Svensson?

 

Vad är det för samhälle vi vill ha? Tycker vi det är okej som det är? Om inte - vad ska vi göra åt det? - Jag vill att Svensson skall läsa boken och påverkas av innehållet och i sin tur påverka samhällsdebatten. Boken är utgiven på Förlaget Futurum 1998. Idén till den kom i slutet av projektet Trendbrytarna då deltagarna uppmanade mig att skriva en bok om allt de lärt sig och pratat om. Sagt och gjort. Under rubriken I medierna kan du läsa om vad de halländska tidningarna skrev om boken, då den kom ut.

 

Mer info om boken presenteras i Litteraturmagazinet

 

Vilken framtid vill du ha Svensson? av Margareta Ivarsson

 

Margareta Ivarsson läser ur sin bok

 

 

Detta gör jag för dig

Om min bok Reseglasögon

Pågående projekt

Bra sagt - citat

Till föregående sida Skriv ut sida Tipsa en vän

Denna webbplats använder endast funktionella cookies för att visa sidan på bästa sätt för användarna. Ingen statistik samlas in, varken för analys eller i marknadsföringssyfte. Webbplatsens host är Sajtbolaget