Pågående projekt och uppdrag


In English 

 

Jag fortsätter det digitala utvecklingsarbetet som blandas med aktiviteter på plats hos kunder när så är möjligt.  Under våren 2022 arbetar jag bland annat med följande:

 

Margareta jobbar digitalt
Margareta jobbar digitalt Foto: Karin Linde

 

 

Digitala utbildningar för universitet

 

I samverkan med Mittuniversitetet ledde jag i höstas en digital poänggivande kurs i förändringsledning med rubriken Strategiskt styrd kompetensutveckling. Detta som en följd av ett tidigare forskningsprojekt.

 

Vårt samarbete uppskattades av alla parter, så i vår anlitas jag för att fortsätta arbetet inom ramen för utvecklingsprojektet BLAD. Det går ut på att utveckla former för livslångt lärande och distribuering av kompetensutveckling, anpassad efter de krav och behov som de samhälleliga och tekniska utvecklingen ställer på offentliga organisationer och näringsliv.  

 

Sedan 2012 jobbar jag med uppdrag åt Hanken & SSE Executive Education i finska Vasa. I vår planerar vi samarbete inom dessa utbildningar:

 

  • Förmansprogrammet. Jag ansvarar för Modul 1 med rubrikerna Människor, kommunikation och ledarskap samt Ledarskap och organisation.

  • Ledarskapsprogram. Jag ansvarar för Modul 4 Agilt ledarskap

  • Hållbarhet. Ett program under planering. Tanken är att min del ska fokusera på trovärdig och ärlig kommunikation av hållbarhetsarbetet samt vad greenwashing innebär.

 


Moderator och processledare

 

Under våren har jag anlitats för att vara moderator/processledare för ett 20-tal samverkansarrangemang, olika organisationer emellan. Sannolikt kommer de flesta av uppdragen att genomföras digitalt.

 

 

Digitala, interaktiva inspirationsföreläsningar

 

Jag genomför fristående interaktiva inspirationsföreläsningar på olika teman. Under våren har de teman som 

 

  • strategiskt projektarbete

  • projektutveckling (även på engelska)


När corona-restriktionerna lättar, kan det bli aktuellt med aktiviteter på plats. Alltså "vanliga" föreläsningar och utbildningar.

 

 

Projektbedömning

 

Jag är extern kvalitetsbedömare till Universitets- och högskolerådets avdelning för internationellt samarbete. Uppdraget innebär att medverka i kvalitetsbedömning av projektansökningar och slutrapporter till internationellt samarbete och utbyte inom utbildningsområdet. 

 

  

Lednings- och arbetsgrupper

 

I dessa uppdrag stödjer jag grupperna att använda sin sammanlagda kunskap för att få gjort rätt saker tillsammans. Jag jobbar som utvecklingskonsult och hjälper dem öka sin samarbetsskicklighet, helt enkelt. Arbetet är processinriktat och återkommande, i motsats till punktinsatser i form av enstaka föreläsningar eller workshops.

 

Läs mer om arbetsgrupper>>

Läs mer om ledningsgruppsutveckling

 

 

Reseföreläsningar

 

Jag håller reseföreläsningar bland annat med utgångspunkt ifrån min bok Reseglasögon.

 

Margareta Ivarsson på Borneo

På toppen av Mount Kinabalu 4095 m ö h i snöblandat regn.

Kanske inte så man tänker sig Borneo? 😀

 

 

  

 


Digitala ledarutbildningar och Youtube-konferens
Läs här

Många workshops i maj
Läs här

Ny artikel: Agilt ledarskap
Läs här

Semester 2-10 april
Läs här

Margareta bästa föreläsaren
Läs här


Läs alla nyheter »

Bevaka nyheter på margaretaivarsson.se med RSS
Detta gör jag för dig

Om min bok Reseglasögon

Pågående projekt

Bra sagt - citat

Till föregående sida Skriv ut sida Tipsa en vän

Denna webbplats använder endast funktionella cookies för att visa sidan på bästa sätt för användarna. Ingen statistik samlas in, varken för analys eller i marknadsföringssyfte. Webbplatsens host är Sajtbolaget