Margareta Ivarsson

Personligt

Min positiva inre drivkraft och förmåga att målfokusera är stark. Jag har under 25 års tid ägnat mig åt tävlingsridning – vann VM i laghoppning för studentryttare 1990. Jag har även erfarenhet av att jobba och tävla med travhästar.

Elitidrott är det inte numera, men mycket fysisk aktivitet och motion för välbefinnandets skull. En annan sida hos mig är den som uppskattar naturen och stillheten. Det blir därför många fjällturer, som för mig har en meditativ och energipåfyllande verkan. Varje årstid på fjället har sin charm.  Att resa är att leva och uppleva! Det har förutom fjällturer även blivit resor till 60 av världens länder. Kameran är alltid med. I mitt fotoalbum hittar du många foton från resor.

2016 kom min resereportagebok Reseglasögon ut.Jag har bland annat vandrat på glaciärer på fastlandet i Norge &  Spetsbergen , fotvandrat i Laos och Thailand med boende i bergsfolkens hyddor, bussluffat på Island och Irland, tältat bland björnar i Alaska & Kamtjatka, bott hos maorierna på Nya Zeeland,  ridit dromedar i Sahara & lärt känna berber i Marocko och besökt de fantastiska Galapagosöarna i segelbåt.

Jag har även varit på fotosafari i Östafrika med Serengeti och Ngorongoro , besökt Pantanal & Amazonas i Brasilien, har vandrat Inkaleden till Machu Picchu i Peru, bestigit sydostasiens högsta berg Mount Kinabalu, 4095 m ö h, sett sköldpaddorna lägga ägg på Borneo och känt historiens mörka vingslag över slavhyddorna på Bonaire i Nederländska Antillerna.

Dessvärre räcker mänsklighetens svarta historia långt fram i nutid: jag har också besökt Killing Fields – där det genomfördes folkmord så sent som 1979, Angkor Wat i Kambodja och Burma, som varit nästan lika stängt och repressivt som Nordkorea.

2011 kombinerade jag mina natur-, kultur- och vandringsintressen genom att delta i en städexpedition på Mount Everest. Det var en otrolig upplevelse, som lett till att jag numera chattar med sherpas och andra nepaleser nästan varje vecka!

Under 2012 gjorde jag en mycket intressant studieresa; jag lärde mig om traditionell medicin, buddhism och lamor i Tibet och studerade konceptet bruttonationallycka på nära håll i Bhutan.

Jag har även haft möjlighet att göra några av barndomens drömresor; till Bajkalsjön i Sibirien, Patagonien & Påskön samt haft närkontakt med pingvinerna på Sydgeorgien. Fantastiska resor i några av jordens mest unika miljöer. Jag känner mig så lyckligt lottad att jag kunnat få uppleva dem.

Patagonien
Patagonien i Sydamerika

Men lika härlig som alla utlandsresor, kan en helgvandring på Hallandsleden vara!

Jag gillar att lära mig nya saker, så jag läser och studerar så mycket jag hinner. Det är alltså inte bara jobbet som gör att jag reser och skriver en och annan rapport 🙂

Jag sparar inga kakor

Denna webbplats använder endast funktionella cookies för att visa sidan på bästa sätt för användarna. Ingen statistik samlas in, varken för analys eller i marknadsföringssyfte. Webbplatsens host är Sajtbolaget