Nyhetsbrev nr 1 - Klimatneutral

2009-01-14

Klimatneutralt företag? Javisst!

Det är bara att konstatera: klimatproblematiken är egentligen inget problem. Det handlar om vilja och attityd. Och då menar jag inte att det är de enskilda individerna som ska sluta resa på semester och återgå till att leva som på förindustriell tid. Förnybara alternativ finns redan och tillsammans med bland annat koldioxidskatter och energieffektivisering har vi lösningarna för en klimatneutral framtid. Det är fullt möjligt att införa mycket hårda CO2 begränsningar samtidigt som välfärden ökar i Sverige och resten av världen. Det är politiker och företag som ska ta ansvar nu!

Läs hela artikeln >>

 

Vi behöver minska våra ekologiska fotavtryck nu!

Ekologiska fotavtryck

Allt vi människor gör har inverkan på vår miljö på något sätt. Maten vi äter, kläderna vi har på oss, allt som produceras får effekter. Ju mer vi producerar och konsumerar, desto mer påverkas allt levande omkring oss. När man talar om ekologiska fotavtryck menar man spåren av vår konsumtion. När vi studerar våra ekologiska fotavtryck förstår vi mer om denna påverkan och kan bättre bidra till samhällets omställning mot en mer ansvarsfull produktion och konsumtion. På Världsnaturfondens webbplats kan du beräkna ditt eget ekologiska fotavtryck eller skaffa dig mer info.

 

 

Foton från Borneo

Jag gjorde en spännande resa till Borneo i julas. Jo, jag hade allt lite gnagande dåligt samvete för en lång flygresa till andra sidan klotet det ska erkännas, men jag gjorde en så hållbar resa som bara är möjligt och jag inser att jag faktiskt inte kan rädda världen på egen hand :-)  Stärkt av professor Christian Azars (expert på hållbara energisystem) argumentation som bygger på att individens makt är begränsad och att de stora besluten är viktigare i klimatfrågan gav jag mig ändå av. Jag försöker intala mig att det är OK, eftersom jag dessutom ägnar mig åt att sprida mina erfarenheter och reflektioner till de som inte har möjlighet eller vill resa.

Här finns foton från resan.

Orangutang
   

 

 

 

 Birger Svenssons väg 29 B, 432 40 Varberg - Tel: 073-775 60 02 Epost: mi@margaretaivarsson.se - Webbplats: www.margaretaivarsson.se