Nyhetsbrev: Hästar, berg och berbisk kultur

2011-07-27

Hästen är viktig för den berbiska kulturen 

Kan du tänka dig att ge din häst mat och låta dina barn svälta, om du inte har råd att mata både djur och barn? Kan du tänka dig tävlingar i skogskörning med nordsvenska hästar - i en konstgjord skog i Scandinavium under Gothenburg Horse Show - med mycket större ära för en svensk att vinna än världscupfinalen i banhoppning? Om du svarar nej på någon av frågorna förstår du av denna artikel varför detta är fullt möjligt hos berberna i Marocko.

Läs hela artikeln >>

Läs projektarbetet Hästens betydelse för den Berbiska (Amazigh) kulturen från en universitetskurs i Ekofilosofi.

 

Hästen är viktig för den berbiska kulturen

Nytt i fotoalbumet: Marocko

Nordafrika har varit på alla nyhetsredaktioners agendor dessa dagar. I maj var jag där, närmare bestämt i Marocko, på en studieresa med Karlstad Universitet. Fokus för resan var att möta berberna, den Nordafrikanska ursprungsbefolkningen som är hårt trängd i dagens spända läge. Den berbiska kulturen präglade länge stora delar av Nordvästra Afrika både norr och söder om Västra Sahara, men är nu sammanträngd till mindre områden. Mitt fotoalbum är uppdaterat med de nya bilderna därifrån.

Till bilderna >>

 

fotspår i Sahara

Allt från Mount Everest

Nyhetssidan från Mount Everest är nu uppdaterad med artiklar, filmer, foton och ett certificate of appreciation från Nepals regering. Dessutom finns hela bloggen samlad här, både på svenska och engelska.
Mount Everest Clean up expedition - Save Everest 2011

Maggan på Nagartsang Peak
   

 

 

 

 Birger Svenssons väg 29 B, 432 40 Varberg - Tel: 073-775 60 02 Epost: mi@margaretaivarsson.se - Webbplats: www.margaretaivarsson.se