Margareta i norskt friluftsmagasin

2015-02-15

 

Till min stora förvåning är jag med på bild i det senaste numret av Norges största friluftsmagasin - Fjell og Vidde!

 

Bilden på ett helsidesuppslag är från veckoturen Femundsmarka på langs, som jag gick på skidor med norska turistföreningen (DNT) förra året i februari.

 

Onekligen lite kul som svensk att få vara med på bild där, hos skidnationen Norge. Till saken hör att jag själv inte tycker jag är nån´ särskilt bra skidåkare .

 

Här är är bilden, det är jag i gult. Mer info från turen finns här >>

 

Margareta Ivarsson går skidturen Femunden på langs

 

ur texten i friluftsmagasinet:

 

Femundsmarka på langs - där vildmarken susar

 

Någon har sagt att det enda området i Norge som verkligen ger associationer till Alaska, är Femundsmarka. Här kan du snubbla över spår efter både lo och järv, men de skygga djuren håller sig undan när det är folk i närheten. Mellan krokiga furor och gömda sjöar lockar upplevelserna i ett av de största sammanhängande, orörda vildmarksområdena i södra Skandinavien.

 

Ska du gå där på vintern, måste du ha goda kunskaper om karta och kompass, för här är endast ledmarkerat en del av vägen. Var också uppmärksam på att stugorna inte är öppna tidigt på vintern, så det kan vara klokt att kolla öppningstiderna innan du ger dig iväg. 

 

Första dagen av turen går från Röros till Marenvollen, en tur på dryga fem timmar. Här går man över de gamla slagghögarna från gruvutvinningen i Världsarvsstaden Röros och rätt ut i naturen. En äventyrlig start på en veckotur.

 

Näst sista dagen kommer man fram till fjällstationen Svukuriset, där det serveras en tre-rätters middag och god service. Bättre kan den inte bli!

 

Bilden och turbeskrivningen finns även med på den norska digitala turtjänsten ut.no

 

 

 

 

 

 

 

 Birger Svenssons väg 29 B, 432 40 Varberg - Tel: 073-775 60 02 Epost: mi@margaretaivarsson.se - Webbplats: www.margaretaivarsson.se