Nyhetsbrev Nr 2, 2016: Workfulness

2016-03-02

 

 

Workfulness och social smitta på jobbet

 

 

 

Det är bara att konstatera: vi klarar inte av att hantera den nya tekniken som ständigt påkallar vår uppmärksamhet.

 

Drygt åtta av tio arbetstagare säger att de blir störda när andra kollar eller använder sin mobil under ett möte. Samtidigt erkänner nästan sju av tio att de själva gör exakt samma sak. Och inga spelregler eller riktlinjer verkar finnas på arbetsplatserna för att styra upp det här.

 

Följden blir att vi tappar koncentrationen, blir mindre effektiva och dessutom sprider en förfärande oartighet ut sig på våra arbetsplatser.

 

Till artikeln »

multitasking

 

 

 

 

 Boktips

”Att vara fokuserad är inte svårt, det är tvärtom en njutning. Vad som däremot är svårt är att bli koncentrerad” skriver Christina Bengtsson som publicerat boken Konsten att fokusera 10,9. 

 

Katarina Bjärvall har skrivit Var är du? - människan och mobilen. Varje lucka av tystnad fylls med snabba samtal eller fåordiga sms: var är du? Vad gör du? Vi har fått oändliga möjligheter att nätverka och kommunicera, men är priset att en del av närheten, samtalet och vänskapen går förlorad?

 

Till boktipsen >>

 

konsten att fokusera

 

 

 

  

Workfulness

 

Telenor har tillsammans med hjärnforskaren Katarina Gospic tagit fram ett utbildnings-program kallat workfulness för att skapa en sund digital arbetsplats.

 

Till Telenors webbplats >>

 

 

 

 

  

 

 

 

 Birger Svenssons väg 29 B, 432 40 Varberg - Tel: 073-775 60 02 Epost: mi@margaretaivarsson.se - Webbplats: www.margaretaivarsson.se