Margareta Ivarsson

31/5-3/6 med norrmän i Åkulla

 

Det är onekligen med viss stolthet jag till helgen koordinerar en jubileumstur åt en 150-åring! Jag har nämligen tillfrågats – och med glädje accepterat – att visa mina norska vänner från Gudbrandsdalen något av det bästa Varberg kan erbjuda friluftsentusiaster: Åkulla bokskogar – och lite till

 

Den Norska Turistföreningen firar 150 år i år och DNT Gudbrandsdalen, där jag är medlem, önskade sig därför en lite annorlunda tur. Jag har tidigare skrivit inledningen till turprogrammet och nu är det alltså dags att även ge mig ut i skog och mark. I vanliga fall håller Gudbrandsdölingarna till i den näraliggande turterrängen i Nationalparkerna Rondane, Jotunheimen, Langsua med flera men nu tar de alltså tåget till Varberg.

 

Den Norske Turistforening och järnvägsbolaget NSB samarbetar sedan ett antal år tillbaka om att få fler människor ut på tur. NSB kör även till Göteborg. Mina vänner reser t o r Dombås/Vinstra – Göteborg till den facila priset av 398 nok/person för mer än 100 mils tågresande. Men det priset är inte kopplat till något medlemskap. Även svenskar reser så billigt i Norge!

 

Från eftermiddagstid den 31 maj till söndag kväll den 3 juni svarar jag därför varken i telefon eller på mejl. Jag njuter ute i vår vackra natur!

 

Margareta Ivarsson vandrar i Åkulla bokskogar

Margareta Ivarsson vandrar i Åkulla bokskogar

 

Ta tåget! NSB, Norge

 

 

 

 

Jag sparar inga kakor

Denna webbplats använder endast funktionella cookies för att visa sidan på bästa sätt för användarna. Ingen statistik samlas in, varken för analys eller i marknadsföringssyfte. Webbplatsens host är Sajtbolaget