Margareta Ivarsson

Certifierat klimatneutralt redan 2009

En gammal nyhet men ny i skenet av den senaste klimatrapporten. Vi var ett gäng företag som skrev brev till FN redan 2009 och tillkännagav våra mål. Vi annonserade i SvD och uppmanade andra att följa oss. Utsläppen av växthusgaser sänktes med drygt 90% i min lilla firma. Tänk vad världens politiker & storföretag skulle kunna åstadkomma, när lilla jag kan fixa det. Det handlar bara om vilja och attityd! Tyvärr har alltför få gjort något alls. 😢Ett mycket omfattande åtgärdsprogram genomfördes mellan 2008 och 2009 och resulterade i det smått fantastiska resultatet att utsläppen av växthusgaser i Firma Margareta Ivarsson sänktes med drygt 90%. Den stora minskningen berodde på en ny resepolicy – kollektivtrafik, inga inrikesflyg – samt en omställning till grön el via GOD-El och miljö- och energicertifierad kontorsutrustning. Numera finns endast marginella åtgärder att arbeta med. Tänk vad alla världens storföretag skulle kunna åstadkomma, när lilla jag kan fixa en sådan enorm minskning.

Det handlar bara om vilja och attityd!

Margareta Ivarsson Foto: Lottapictures

Margareta Ivarsson Foto: Lottapictures

För mig var det ett självklart val redan då:

Vi företag inom handlingsprogrammet för klimatneutralitet vill vara föregångare och driva våra verksamheter utan att bidra till globala klimatförändringar. Som klimatneutrala företag arbetar vi systematiskt med att beräkna utsläpp och genomföra åtgärder i den egna verksamheten. Kvarstående utsläpp kompenseras genom internationella klimatprojekt. Mer info om firmans värdegrund och resepolicy.

2009 Brev till FN:s generalsekreterare

Vi var ett gäng framsynta företag som skrev brev till FN:s generalsekreterare och tillkännagav våra mål: Firma Margareta Ivarsson tillkännager härmed, tillsammans med övriga klimatneutrala företag i Sverige att vi ämnar arbeta efter FN:s tio principer som ingår i Global Compact.

2009 Hur arbetar ditt företag med klimatfrågan idag? Det här gör vi klimatneutrala

Vill ni att era kunder och medarbetare ska uppfatta företaget som hållbart och ansvarstagande?

Presentation av vad handlingsprogrammet Klimatneutrala företag innebär.

2010 Halvsidesannons i Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladets Näringslivsdel finns Firma Margareta Ivarsson  med på en halvsidesannons tillsammans med de övriga klimatneutrala företagen i Sverige. Mer info >>

Margareta Ivarsson åker nattåg Foto: Lottapictures

Margareta Ivarsson åker nattåg. Foto: Lottapictures

klimatsmart.se tipsar om Margaretas firma

Sajten klimatsmart.se tipsar om en massa bra och klimatsmarta företeelser.

Bland annat alla klimatneutrala företag i Sverige. Där är förstås Firma Margareta Ivarsson med!

I november 2013 presenterade jag mitt ledarskap i klimatfrågan för rikspolitiker

Den 28 november 2013 presenterade jag det långsiktiga arbetet med klimatfrågan i mitt företag, vid en nätverksträff för Klimatneutrala företag i Stockholm.

2008 Nyhetsbrevet Klimatsmart

2008 skrev jag ett nyhetsbrev med rubriken Klimatsmart som, tyvärr måste jag väl säga, fortfarande är högst aktuellt.

Och jösses, när jag kommit hit och listat allt jag gjort måste jag säga att jag onekligen är lite stolt.

Margareta Ivarsson cyklar eller reser kollektivt Foto Pernilla T Dahnberg

Margareta Ivarsson cyklar eller reser kollektivt. Foto Pernilla T Dahnberg

Jag sparar inga kakor

Denna webbplats använder endast funktionella cookies för att visa sidan på bästa sätt för användarna. Ingen statistik samlas in, varken för analys eller i marknadsföringssyfte. Webbplatsens host är Sajtbolaget