Margareta Ivarsson

Margareta har fått Global Facts Certificate från Gapminder

Det är onekligen med stolthet jag erhållit Global Facts Certificate, från Hans Roslings stiftelse Gapminder, för ”väsentliga globala kunskaper som de flesta inte har”.

Global facts certificate awarded to Margareta Ivarsson

Hans Rosling var en svensk läkare och professor, känd för sina pedagogiska och folkbildande föredrag om global hälsa. Han utvecklade en pedagogik med bubbeldiagram för att åskådliggöra förändringar av demografi, barnadödlighet och allmän hälsa över långa tidsperioder. 

 

Syftet är att få människor att förstå att omvärlden ständigt förändras och att vi inte kan sitta kvar i gamla felaktiga föreställningar om hur världen är. 

 

Almost nobody knows the basic global facts

Rosling bildade tillsammans med flera familjemedlemmar stiftelsen Gapminder som en form för att arbeta vidare med datoranimerad statistikproduktion om utvecklingsfrågor och Gapminder har nu utvecklat ett test för allmänheten under rubriken Almost nobody knows the basic global facts

 

 

Jag sparar inga kakor

Denna webbplats använder endast funktionella cookies för att visa sidan på bästa sätt för användarna. Ingen statistik samlas in, varken för analys eller i marknadsföringssyfte. Webbplatsens host är Sajtbolaget