Margareta Ivarsson

Ny rapport: Halland en hälsoregion

Rapporten Halland en hälsoregion är nu offentlig. Den har skrivits av Firma Margareta Ivarsson i samverkan med konsulterna Joanna Studniarska och Klas Johansson på uppdrag av Region Halland. 

Kan man utveckla Halland som hälsoregion för att skapa en långsiktig hållbar tillväxt? Ja, det kan man!

Det finns mycket att vinna på att bättre ta tillvara Hallands unika förutsättningar. En frisk befolkning är en viktig förutsättning för regional utveckling och tillväxt. Den ger mer omfattande arbetsdeltagande, högre produktivitet och fler produktiva år och kan vara ett sätt att rekrytera kompetent personal till halländska företag och göra det intressant för företag att etablera sig i Halland. Ohälsa kostar dessutom mycket pengar och det är billigare att utveckla hälsa än att rehabilitera. Det finns alltså mycket pengar att tjäna på en medveten hälsoprofilering.

Besökare kommer redan till Halland för att må bra. Det finns även en efterfrågan från flera olika håll i Halland om en tydlig strategisk positionering av Halland som hälsoregion och ett tillhörande tydligt regionalt ledarskap ur ett helhetsperspektiv. Det har framkommit vid de gjorda intervjuerna.

Halland en hälsoregion, rapport av Firma Margareta Ivarsson

Jag sparar inga kakor

Denna webbplats använder endast funktionella cookies för att visa sidan på bästa sätt för användarna. Ingen statistik samlas in, varken för analys eller i marknadsföringssyfte. Webbplatsens host är Sajtbolaget